Öt év után újra látogatható a velencei Királyi kertek

Forrás: turizmus.com

 2020. január 07. 12:23

Visszanyerte régi fényét a Velence szívében található közpark, a Giardini Reali, vagyis a Királyi kertek. A 19. századi komplexum teljes botanikai, tájképi és építészeti felújításon esett át, és ismét nyitva áll a látogatók előtt.

A Napóleon által tervezett, mintegy 5000 négyzetméteres kertben a felújítás során több mint 800 cserjét, 6 ezer virágos növényt és 3 ezer virághagymát ültettek – írja a rekonstrukciót támogató Generali közleményében.

A botanikai és tájképi helyreállítás mellett a park építészetileg is teljesen megújult: megszépült a fedett lugas, a neoklasszikus pavilon, az üvegház és a felvonóhíd is, amely összeköti a kertet a Szent Márk térrel.

A fő cél az volt, hogy a Királyi kertek megőrizze történelmi egyediségét

Fotó: Influencermedia

Az öt éven át tartó felújítást a Venice Gardens Foundation nevű szervezet irányította, amelynek feladata a közparkok, kertek és kiemelt történelmi épületek helyreállítása a lagúnák városában. A fő célkitűzés a munka során az volt, hogy a Királyi kertek megőrizze történelmi egyediségét és eleganciáját, valamint botanikai komplexitását, és ismét a helyi lakosok és a turisták kedvelt célpontjává válhasson.

Az ötezer négyzetméteres kertet Napóleon tervezte

Fotó: Influencermedia

A projekt várhatóan 2021-ben fejeződik be teljesen, a Szent Márk téren álló Régi Prokurátus (Procuratie Vecchie) átrendezésével. Ez a történelmi, több mint 500 éves épület nemcsak a Generali történelmi székháza, hanem a biztosító által működtetett globális közösségi kezdeményezés, a The Human Safety Net központja is. A cég további forrásokat biztosít annak érdekében, hogy a történelmi belváros tovább szépülhessen – írják.