Újra megtartják a Tavaszi Művészeti Fesztivált Nagykanizsán

Forrás: MTI

 2022. február 21. 12:17

A koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után szervezik meg újra Nagykanizsán március 25-től a Tavaszi Művészeti Fesztivált, amelynek keretében színházi és zenei produkciók mellett kiállítással is várják a közönséget.

A programok fő támogatója a nagykanizsai önkormányzat, de a Nemzeti Kulturális Alap is 2,5 millió forint pályázati forrást biztosított a három helyszínen zajló rendezvényekhez – mondta el a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) igazgatója.

A rendezvényeket ismertetve Novinszki Ida, a KKK programfelelőse kifejtette: március 25-én a TBG Production Omega-musicallel nyitja meg a fesztivált. Másnap a közeli Kisrécsén 23 éve zajló Ludvig Nemzetközi Művésztelepek gyűjteményéből rendezett kiállítás megnyitójára kerül sor.

Nagykanizsa március 25-től újra fesztiválvárossá alakul

Fotó: Nagykanizsa Megyei Jogú Város/Facebook

A Kaposvári Roxínház a Süsü, a sárkány kalandjaival szerepel Nagykanizsán, Parti Nagy Lajos és Lukács Miklós pedig zenés irodalmi esttel lép fel. A Bacsó Kristóf Triad a dzsesszkedvelőknek, a Leander Kills és nagykanizsai előzenekara, a Your Last Steps pedig a rockrajongóknak játszik.

A Zalagyöngye Táncegyüttes 25 éves fennállásának jubileumi műsorát mutatja be, de szerepel a programban a helyi zeneiskola tanáraiból álló Kanizsai Kamarazenei Műhely koncertje is. Molnár Ferenc Egy, kettő, három című vígjátékát mutatja be a Kultúrbrigád és az Átrium, a művészeti fesztivál zárásaként pedig a Rutkai Bori Banda gyerekeknek szóló koncertjét láthatják, hallhatják az érdeklődők.