Újraálmodnák Magyarország legmagasabb pontját

Forrás: turizmus.com

 2017. október 13. 12:02

Hazánk legmagasabb pontját öltöztetnék új köntösbe a Kékestető Nonprofit Kft. és a Kékestető felvirágoztatását célul kitűző támogatók.

Az elképzelt megújulásra több ütemben kerülne sor, amelynek első lépéseként október 14-én, azaz 10.14-én (1014 méter magas a Kékes) néhány ötletet és látványtervet hoznak nyilvánosságra.

Legyen minden év 10. hó 14-e a Kékestető napja! Az ötlet Dobróka Tamás lokálpatrióta vállalkozó fejéből pattant ki, akinek szívügye a Kékes. "Szeretnénk, ha több figyelem és érdeklődés irányulna a Kékestetőre és a régióra. Itt van az ország legmagasabb pontja, a magaslati gyógyhely különleges klímája mellett a Mátra panorámája páratlan turisztikai látványosság." –  írják a közleményben.


Dobróka Tamás szerint a Kékes csúcsát jelző, háromszög formájú sziklakő is megérett az újragondolásra. Terveik között szerepel egy országos művészeti pályázat kiírása, amin bárki elindulhat. Mint írják, izgalmas lenne megismerni a kreatív alkotók és fiatal művészek gondolatait, mit fejez ki számukra a Kékestető a 21. században, milyen méltó szimbólumot tudnak elképzelni Magyarország legmagasabb helyén.

A Kékes új köntösbe öltöztetésének vágyát tudatosan erre a hétre időzítették: az október 14-i dátum a hegycsúcs 1014 méteres hivatalos magasságára utal. Természetesen az új szimbólum felállítása mellett több "álom-ötlet" is szerepel, amivel még inkább rászolgálna a "Magasan a legjobb – minden évszakban" szlogenre a Kékestető szűkebb és tágabb környéke.


A Kékestető Nonprofit Kft. tervei szerint a megújulás több lépcsőben történhetne: a csúcskő körüli terület parkosítása mellett felújításra, bővítésre kerülne a Kékestetőn található, kisgyermekes családok részére felállított játszótér, valamint megújulna az étterem és a vendégház is.

Kapcsolódó cikkek

Borpiknik a Kékestetőn

2017. július 31.