Újraindulnak a Beyond Budapest városi sétái

Forrás: turizmus.com

 2020. július 06. 11:03

Július 18-án újraindítja a Beyond Budapest a városi sétáit, melyeknek célja, hogy a város történeti és fizikai szövetének mélyére hatolva felfedjék fővárosunk rejtett titkait, legendáit.

Másik nem rejtett céljuk, hogy kreatív eszközökkel mutassák be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt hónapokban szüneteltették szolgáltatásaikat annak érdekében, hogy mind a sétálóikat, mind a sétavezetőket megóvják a fertőzésveszélytől. A veszélyhelyzet megszűnése és a friss statisztikák alapján a városi sétáikat szigorú biztonsági intézkedések mellett indítják újra.

A Beyond Budapest is újraindítja városi sétáit

Fotó: Beyond Budapest

Olyan óvintézkedéseket hoztak, amelyeket betartva a sétálók és a sétavezetők is biztonságban érezhetik magukat a két-három órás program során. Csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak. Bevezették továbbá az audioguide-ok használatát is, amelyhez – a személyes higiénia fenntartása érdekében – eldobható fülhallgatókat is biztosítanak minden sétálónak. A sétajegyeket az érintésmentesség érdekében már az online regisztráció során is ki lehet fizetni, valamint már a bankkártyás fizetés is elérhető a séták helyszínén.

Mivel a Beyond szolgáltatásai közel két hónapig szüneteltek, a szervezők úgy döntöttek, hogy a 2020. február 1. előtt vásárolt ajándékkártyák érvényességét egységesen két hónappal hosszabbítják meg. Így azok sem maradnak le a sétákról, akiknek esetleg a járvány okozta korlátozások ideje alatt járt le a sétajegyük.

Csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak

Fotó: Beyond Budapest

Az első hétvégén öt különböző sétával indítanak, és az ezt követő hetek során folyamatosan bővítik a sétakínálatot a sétálók igényei és a tapasztaltok alapján.

Izgalmas kaland ez mindenkinek, aki érdeklődik a városrészek története iránt, mert mindegy, hogy született belvárosi, vagy újonnan érkezett, annál jobban tud kötődni a környékhez, minél többet megtud róla. Hiszen, ha van város, melyben messze több rejlik, mint amennyit első pillantásra gondolnánk, ahol még a barátságtalannak tűnő házak udvara is ezer titkot rejt, akkor az Budapest.

Sétanaptáruk ITT érhető el.

Kapcsolódó cikkek