Újraindult a Working Holiday Scheme vízumok kiadása Új-Zélandon

Forrás: turizmus.com

 2022. március 17. 13:21

A koronavírus járvány miatt 2020-2021-ben szüneteltették a Working Holiday Scheme (WHS) alapján az új-zélandi vízumok kiadását. Az újranyitással együtt azonban ismét igényelhetjük tanulásra, vagy munkacélból az egyéves vízumot a szigetországba.

Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja bejelentette, hogy 2022-ben ismét lehet WHS vízumot igényelni. A magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján 100 magyar, 18 és 35 év közötti fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodási vízummal. Az évente meghirdetett, nagy sikerű Working Holiday Scheme-re a meghirdetést követően órákon belül megtelik a kvóta, így érdemes minél hamarabb jelentkezni.

Az Új-zélandi Bevándorlási hivatal honlapján minden hasznos információ megtalálható a programról és ugyanitt lehet leadni a vízumkérelmeket is. Az elbírálás a beérkezések sorrendjében történik. A jelentkezési időpontot szintén a honlapon teszik majd közzé.

ujzeland_123rf

A magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján 100 magyar, 18 és 35 év közötti fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodási vízummal

Fotó: 123rf.com

A Konzulátuson lehetőség van a kiutazáshoz vagy munkavállaláshoz szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére is (pl. bizonyítványok, útlevelek, erkölcsi és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány stb.)

A konzulátus elérhetősége:
Új-Zéland Konzuli Képviselet
1065 Budapest VI.
Nagymező utca 47. 
tel:+3630/9710225