Újraindul az élet a REÖK-ben

Forrás: turizmus.com

 2020. június 04. 13:10

Virtuális seregszemlével, acélszobrászati kiállítással és Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festő-és grafikusművész tárlatával is várja idén az érdeklődőket a szegedi REÖK, az ország egyik legszebb szecessziós palotája.

Bár a járványhelyzet miatt március óta zárva tartanak az épület kiállítótermei, a kultúrpalotában bíznak abban, hogy hamarosan újra fogadhatnak látogatókat.

Összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők az idei Táblaképfestészeti Biennálén.

2008 óta minden tavasszal a REÖK-ben ünneplik a kortárs magyar művészetet, ahol a képzőművészeti élet fontos szereplői mutatkoznak be alkotásaikkal, átfogó képet adva ezzel a hazai szcénáról.

Összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők az idei Táblaképfestészeti Biennálén

Fotó: facebook.com/reokszeged

A kétévente megrendezett seregszemlét idén a vírushelyzet miatt nem tudják fizikálisan megrendezni, azonban szeretnék, hogy a művészet körüli tevékenységek és a palota által felvállalt kultúrmisszió folytatódjon, így június 8-tól az online térbe várják a „látogatókat”.

A reményeik szerint nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennálé után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a kisplasztikától a köztéri plasztikai méretekig láthatók alkotások, de a pandémia miatt elmaradt régóta várt Nagy Gábor tárlatot is megtartanák. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész 70. születésnapjára tervezett életműkiállításon a tervek szerint csaknem 200 alkotást tekinthetnek majd meg az érdeklődők.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.


Kapcsolódó cikkek

Palotamesék Szegeden

2017. január 26.