Újranyithat az érdi termálfürdő és szálloda

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. február 20. 17:02

A 2015-ben bezárt Thermal Hotel Liget belső tereit az idei, a külsős vendégek által is látogatható fürdőrészleget és a szálloda külső területét a jövő évben újítaná fel a tulajdonos és a szakmai befektető.

A jó hírt Érd polgármestere, Csőzik László jelentette be közösségi oldalán. A bejegyzés szerint az önkormányzat kész együttműködni az épületet tulajdonló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a szakmai befektetővel egyaránt, továbbá a meleg és a hideg vizet is szolgáltatná a működéshez. „Mindkét termálkút működőképes, vizük bőséges, ha kell, el tudják látni a fürdőt" – írta a polgármester.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a korábban 23 szobával működő, jelenleg nagyon rossz állapotban lévő hotelt a befektető a háromcsillagos kategóriának megfelelően tervezi felújítani, a szobák számát 50-re növelné. Amennyiben elképzeléseik megvalósulnak, a vendégek és a környéken élők újra élvezhetnék a 800 méteres mélységből feltörő, kénes, jódos-brómos termálvíz jótékony hatását.

Az érdi szálloda 2015-ben zárt be

Fotó: Csőzik László Facebook-oldala

A kapuit 1990-ben megnyitott Thermal Hotel Liget gyógy- és strandfürdője korábban fedett és nyitott medencékkel, finn szaunával, sókamrával, jacuzzival és gyógykezelésekkel várta a vendégeket, akik támogatott fürdőgyógyászati kezeléseket is igénybe vehettek. A szállodában étterem és kávézó üzemelt, konferencia- és rendezvénytermek bővítették a kínálatot.