Újratervezik a recski emlékpark fogadóépületét

Forrás: MTI

 2016. december 29. 14:37

Több tucat terv érkezett a recski történelmi emlékhely új fogadóépületére kiírt ötletpályázatra, amelynek eredményét január 16-án hirdetik ki.

Az októberben kiírt nyílt ötletpályázatra, amelyen Magyarország valamennyi szakirányú felsőoktatási intézményében tanuló hallgató részt vehetett.

A Nemzeti Örökség Intézete a pályázóktól azt várta, hogy egy olyan épületet álmodjanak meg, amely a tájba illeszkedve, azt mintegy kiegészítve és a környezetet egyszerre újraértelmezve méltón képviseli az egykor ott raboskodók mindennapjait - olvasható az összegzésben.

A közlemény szerint a pályázatot komoly érdeklődés övezte: a diákok október 26-án szervezett vezetés keretében járhatták be az egykori munkatábor területét és ismerhették meg a környezetet, ahol a leendő fogadóépületnek is állnia kell majd.

 

A jelenlegi infrastruktúra nem teszi lehetővé, hogy az emlékpark kulturált körülmények között, nagy számban látogatókat fogadjon, ezért kezdődött el a közös gondolkodás a park jövőjéről a kormányzattal és a Recski Szövetséggel együtt. A fejlesztés első lépcsője a fogadóépületre kiírt ötletpályázat.

Kapcsolódó cikkek