Újraválasztotta magyar elnökségi tagját a Corps Touristique Austria

Forrás: turizmus.com

 2016. július 08. 11:16

Az ausztriai turisztikai képviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria közgyűlése újra az elnökség tagjává, s egyben két évre az egyesület „kincstárnokának" választotta Kovács Balázst, az MTÜ bécsi irodájának vezetőjét.

A 38 ország bécsi turisztikai külképviseletének munkáját koordináló, jelentős lobbierővel rendelkező, négy évtizedes múlttal rendelkező nemzetközi egyesületben az elnökségi pozíció jó lehetőséget ad a szakmai szervezetben felhalmozott tudás- és tapasztalat magyarországi hasznosítása terén is – írja a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

Az MTÜ bécsi irodájának vezetője az előző kétéves ciklusban ügyvivő pozíciót viselt az elnökségben. Az egyesület keretében végzett munkából, s a megvalósuló szinergikus összefogásból az Ausztriába akkreditált turisztikai képviseletek sokat profitálnak: évente számos szakmai rendezvényt, workshopot, továbbképzési fórumot és információs rendezvényeket szerveznek közösen. Az egyesület által szervezett nyári és téli szakmai rendezvények az osztrák turisztikai szakma legrangosabb közéleti eseményévé nőtték ki magukat az elmúlt években.