Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza

Forrás: turizmus.com

 2022. április 21. 17:40

Művészeti foglalkozásokkal és ingyenes belépőjegyekkel támogatja az orosz-ukrán háború elől hazánkba érkezett menekülteket a Magyar Zene Háza, amelynek honlapján április 22-től támogatói jegyek is vásárolhatóak.

Hiszünk a zene, a közösség gyógyító erejében, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az átmenetileg itt élő ukrán családok, gyermekek számára minőségi zenei és művészeti programokat szervezünk, így az élményen keresztül segíthetünk az átélt trauma feldolgozásában, enyhítésében” – mondta Szálka Zsuzsanna, a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője.

A Magyar Zene Háza oktatók, szakemberek és előadók bevonásával kezdte meg egy önkéntes segítői rendszer kiépítését a bajba jutottak támogatására, az így létrejövő közösséggel zenei és művészeti foglalkozásokat, workshopokat indítva gyermekek és családok részére a menekülteket fogadó szálláshelyeken. A program koordinátoraként nagy örömmel várják minden olyan előadóművész, pedagógus, ukrán nyelvtudású tolmács jelentkezését, akik a Ház munkatársaival közösen szívesen részt vennének az események lebonyolításában, vagy előadásukkal, foglalkozásukkal hozzájárulnának a bajba jutottak támogatásához.

A támogatók, önkéntes előadók és tenni akaró szervezők jelentkezési űrlap kitöltésével regisztrálhatnak.

A Magyar Zene Háza minőségi zenei és művészeti programokat szervez ukrán menekültek számára

Fotó: Magyar Zene Háza

Az Ukrajnából menekültek számára a Magyar Zene Háza saját programjaira is ingyenes részvételt biztosít. A magyar és európai zene történetét bemutató Hangdimenziók című állandó kiállítást ingyenesen látogathatják az érvényes ukrán útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők a megadott időintervallumokban a látogatói kapacitás erejéig (minden kedden, szerdán és csütörtökön, 12:00 és 15:00 óra között). A regisztrációs igényt a csr@zenehaza.com címen jelezhetik. A szervezők számos koncertre is biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget az arra jogosultaknak, egy regisztrációs űrlap előzetes kitöltését követően.