Fejlesztette természetvédelmi szolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park

Forrás: MTI

 2020. március 23. 09:37

A beruházásokhoz 311 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatást nyertek el a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) keretében - közölte a park igazgatósága.

Közleményük szerint a területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának növelése a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével című projekt keretében három területen - őrszolgálati irodahálózat,  őrszolgálati mobilitás, illetve monitorozó és őrszolgálati eszközpark fejlesztése -  finanszíroztak beruházásokat.

Az irodahálózat fejlesztése keretében felújították a Közép-Tisza-Jászság természetvédelmi tájegység szolnoki tájegység-központját, és elkészült a Bihari-sík természetvédelmi tájegység új irodaháza Berettyóújfaluban.

Az őrszolgálati mobilitás javításához járul hozzá az nyolc pick up és hat könnyű tehergépjármű, amely a projekt keretében került a nemzeti park kezelésébe.

Legelő a Bihari-síkon

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park

A projekt keretében az őrszolgálati feladatellátáshoz szükséges eszközöket - drónokat, kutatóhajókat, optikai berendezéseket - is vásároltak.

Ezek hozzájárulnak a terepi megfigyelések és célzott adatgyűjtések hatékonyabbá válásához, az élőhelyek egyre diverzifikáltabb kezeléséhez - írta a Hortobágyi Nemzeti Park.