Uniós forrásból szépült meg Medgyesegyháza

Forrás: turizmus.com

 2021. január 26. 18:46

A Békés megyei kisváros a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város kialakítása című pályázatán kapott 220 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A fejlesztés eredményeként Medgyesegyháza városközpontjának több eleme is megszépült.

A Kossuth térrel szemben lévő művelődési ház nyugati és déli oldalán található, L alakú parkoló területét városi rendezvényközponttá fejlesztették. Ennek keretében fa árusító pavilonokat és mobilt színpadot helyeztek el, nyilvános mosdót és a fellépőket kiszolgáló épületrészt építettek.

A projekt másik fő helyszínén, a városi sportpályán felújították a régi pénztárat, kispadokat építettek és szabadtéri fitneszparkot alakítottak ki. A futballpálya régi, elavult reflektorait korszerű, energiatakarékos világításra cserélték le, a futókör pedig rekortán borítást kapott.

A kisváros madártávlatból

Fotó: Medgyesegyháza/Facebook

Az idősek otthonának parkját revitalizálták, új sétányt, pihenőpontokat alakítottak ki benne, valamint öntözőrendszert telepítettek.

A Kossuth Lajos tér önkormányzat felőli oldalán megújítottak egy fasort és a közvilágítást, valamint parkolóhelyeket alakítottak ki. A játszótér köré kerítést építettek. A Szondy utca sarkán évelő virágágyást alakítottak ki, és megszépült a Csanád vezér emlékpark is.