Ünnepélyes szalagátvágás a Szamosnál

Forrás: turizmus.com

 2016. június 10. 16:13

Június 9-én hivatalosan is megnyílt a Parlamentnél az új Szamos kávézó, a Szamos Cafe. Az ünnepélyes szalagátvágási ceremónián Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke, valamint a cég tulajdonosai közreműködtek.

A patinás cég legújabb, sorrendben a 26. üzlete mind hangulatában, mind kínálat tekintetében a generációváltás jegyében került kialakításra (lsd. korábbi írásunkat). Modern formavilág jellemzi a belső tereket, helyet adva az elviteles, Szamos Today termékcsaládnak. A felgyorsult életmódnak és a környék adottságainak minden vonatkozásban megfelelő, egészségtudatos termékek mellett természetesen jelen vannak a Szamos Marcipán hagyományos süteményei és fagylaltjai is.

Ünnepélyes szalagátvágási ceremónia, a képen balról jobbra: Kelényi Ádám ügyvezető igazgató és tulajdonos, Niklai Ákos a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke, Kelényi-Szamos Gabriella, az egykori alapító Szamos Mátyás lánya

A kávézó nagy büszkesége az emeleti Csokoládé Múzeum, melynek egyedülálló anyagát hat termen keresztül ismerheti meg a látogató.

A kávézó belső terét a nagyvilágban is ismert Kürthy Hanna tusrajza díszíti (a képen jobb szélen), aki számos nemzetközi elismerés birtokosa és egykori ösztöndíjasa a Cziffra György Alapítványnak.