Ünnepi Bánk bán a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 15. 11:02

Augusztus 19-én, államalapításunk ünnepének előestéjén Bánk bán operabemutatót rendeznek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Margitszigeti Színház és a Coopera közös produkciója alkalmat ad a méltóságteljes ünnepi élmény megélésére Budapest zöld szívében, a város legnagyobb szabadtéri színpadán.

A Bánk bán Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező instruálásával és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész karmester vezényletével kel életre. A címszerepben a Liszt-díjas Molnár Levente, a főszerepekben Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos és Boncsér Gergely lépnek színpadra. A darab a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara, a Honvéd Férfikar, a Budapest Stúdiókórus, valamint a Csokonai Színház Tánckara közreműködésével kerül bemutatásra.

A darab próbáján

Fotó: Margitszigeti Színház, Éder Vera

Kiegészítő programként, a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve egy utazókiállítással egészül ki az előadás, amely a Bánk bán opera és dráma több mint 200 éves történetét mutatja be a Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőtéri fogadóterében, a „kerengőben”, ezzel téve igazán összművészetivé a kezdeményezést.