Unortodox útikönyvek ínyenceknek

Forrás: turizmus.com

 2018. június 08. 11:30

„Koffermesék” vagy „Repülő szőnyeg” sorozatcím alatt veheti kézbe az utazást kedvelő olvasó Bánszegi Katalin lebilincselő útinaplóit.

India, Burma, Bhután, Etiópia és a távoli Selyemút látnivalóit mutatják be a kötetek.

Nem szokványos – a könyvesboltok polcain tucatszám sorakozó - úti kalauzok ezek a KSH Könyvtár, a Dekameron, vagy éppen az Ab Ovo kiadók által gondozott kötetek, hanem igyekeznek élményszerűen megjeleníteni a természeti csodákat és az épített örökséget. A szerző ezen túl bemutatja az adott ország távolabbi és közelmúltját, valamint a jelenét. Szóba kerül a helyi irodalom és a képzőművészet és a vallástörténet is. Mindez sajátos látásmódról tanúskodó fotókkal illusztrálva.

A szerző legújabb könyvét, „A Selyemút üzenete: Üzbegisztán”című kötetet, egy igazi kultúrtörténeti útirajzot az idei könyvnapon mutatta be az Ab Ovo Kiadó, közelebb hozva a magyar olvasóhoz Naszreddin Hodzsa egzotikus mesevilágát, az építészeti remekművek és a vérzivataros történelem birodalmát, az Ezeregyéjszaka csodáit.

Lebilincselő történetek Bánszegi Katalintól

Fotó: turizmus.com

Bánszegi Katalin írásai a megszokott és fontos útikönyvek mellé izgalmas olvasmányok azoknak, akiknek a tájékozódáson túl fontos a felkészülés ritka úti céljuk alaposabb megismerésére.

A jogász végzettségű szerző évtizedek óta járja a világot, nyitott szemmel, és ami talán ennél is fontosabb, nyitott szívvel és őszinte érdeklődéssel az ott élő emberek iránt. Útjai során megszólaltat idegenvezetőt, múzeumi teremfelügyelőt, papot, szerzetest, kereskedőt, „vadakat terelő juhászt”, gyerekeket, felnőtteket, így azután valódi embermesékkel varázsolja el az olvasót.

A szerző számos kézirata vár még kiadóra, így a jövőben vélhetően találkozhatunk majd a Dél-Afrikát, Perut, Koreát, Vietnamot és Marokkót bemutató kötetekkel is.