USA: nagy erőkkel az ITB Asia-n

Szerző: Wagner Zsuzsa

 2013. november 10. 17:12

Többek között a hosszadalmas vízumügyintézésről, a repülőterek érkezési oldalán kialakuló hosszú sorokról, az USA kormányzati válságáról kérdezték az Amerikai Egyesült Államok turisztikai marketingképviseletét ellátó Brand USA képviselőit az ITB Asia sajtótájékoztatóján.

Jay Gray, a Brand USA Globális Partnerkapcsolatok Fejlesztéséért felelős elnökhelyettese elmondta: a vízumügyintézéshez kapcsolódó várakozási időt folyamatosan próbálják csökkenteni az amerikai hatóságok, a repülőtéri sorok kezeléséhez pedig a Disneyworld tapasztalatait használják majd fel. A kormányzati válságnak talán a nemzeti parkok bezárása kapcsán volt a legnagyobb turisztikai hatása (a Grand Canyon park jelen lévő képviselője hozzátette: a magánfinanszírozású park ezzel szemben végig nyitva volt és sok üzletet szerzett a nemzeti parkoktól).

A lövöldözések elszigetelt esetek, az USA ezektől eltekintve az egyik legbiztonságosabb úti célnak számít, különösen a városokban csökkentek a bűnözési ráták – mondta Jay Gray a 2013. október 23-25. között Szingapúrban megrendezett program sajtótájékoztatóján.

Az elnökhelyettes megjegyezte: Obama kormánya azért hozta létre az ország első turisztikai és promóciós ügynökségét, hogy korrigálják azt a helyzetet, miszerint (2010-ig – a szerk.) talán az USA volt az egyetlen fejlett ország, amely nem rendelkezett hasonló szervezettel. Az évi 125 millió dollárból gazdálkodó szervezetnek jelenleg 15 országban van irodája.

A szervezet ezentúl nagy erőkkel kíván részt venni az ázsiai rendezvényen. Ázsia az USA jelentős küldőterülete, különösen Japán és Kína, de Szingapúrból és a Fülöp-szigetekről is emelkedőben van az érkezők száma.

(Imtiaz Muqbil cikke alapján)