Úszó hullámvasút – új attrakció a tengeren

Forrás: turizmus.com

 2018. december 29. 15:26

A tengerjáró hajók afféle vízen úszó szórakoztató parkokká váltak az elmúlt évtizedekben, számtalan látnivalót és játékot kínálva, nem beszélve a legkorszerűbb mozikról, vidámparki látványosságokról és wellness szolgáltatásokról. A legújabb hajó ezeket is lepipálja.

Két év múlva készen áll a startra a világ első tengerjáró monstruma, melynek saját hullámvasútja lesz.

Az új utasszállító üdülőhajót Mardi Grasnak nevezték el, - a nevet rögtön levédték - amelynek első útja Floridába vezet majd – adja hírül az alltomresor.se, svéd online magazin,  hivatkozva a Daily Mirror információjára.

 

A hajó tulajdonos cége, a Carnival Cruise Line világszenzációt ígér: a világ első úszó hullámvasútjának pályája 244 méternyi hosszúságú, és 57 méterrel a vízfelszín felé repteti a kalandvágyó utasokat.

Nem hiányoznak majd az éles fordulatok, a zuhanásszerű hirtelen esések és a szédítő fordulatok sem  – akárcsak a szárazföldön. A különleges hullámvasút maximálisan 64 km / óra sebességet tud produkálni.

A fejlesztő cég, a szakmában jó nevű, német hullámvasút-szakértő, Maurer Rides szerint a pálya másik szenzációja, hogy az utasok maguk szabályozhatják a sebességet.