Utazási tippek idősebbeknek

Forrás: turizmus.com

 2019. április 16. 12:09

A hatvan éves korosztálynak ajánl utazási ötleteket a Travel and Leisure.

A mai nyugdíjba készülődők már másképpen búcsúznak a munkahelyüktől, mint akár a 30 évvel ezelőtti hasonló korosztály. A nyugdíjasok – főleg persze a nyugati jóléti államokban élők – megengedhetik maguknak az utazgatást, és nem kell aggódniuk azért, hogy kapnak-e a munkahelyükön szabadságot a főnöktől. Ugyanakkor nem kell őket bácsikáknak és nénikéknek kezelni – ugyanolyanok ők, mint mondjuk két éve, amikor búcsút intettek a munkahelyüknek – csak éppen most van idejük is. Nekik ajánl ötleteket a Travel and Leisure.

Egy felmérés szerint a friss nyugdíjas korosztály évente négyszer-ötször utazik, újra felfedezi a világot, és nagyon vevő a kifinomult kulturális élményekre.  Mindez fontos jelzés lehet az utazási irodáknak is, akik újra kell, hogy pozicionálják a senioroknak szánt csomagjaikat.

Az idősebbek speciális célcsoportot alkotnak

Fotó: pixabay.com

A hajdani bébiboom időszakában születettek a beat- és a rockkorszak csúcsán voltak fiatalok, jó ötlet tehát megfogadni Paul McCartney tanácsát, és elindulni a Long and Widing Roadon, azaz a hosszú, széles úton. Ilyenkor kell sort keríteni arra, hogy bepótoljuk azokat, a túrákat, amelyekre a kisgyerekek felnevelése előtt nem volt módunk. Lehet nosztalgiázni Párizsban, ahová végül nem mentünk el a nagymama hirtelen betegsége miatt, vagy felkeresni ikonikus rockkoncert helyszíneket, amelyre nem cipelhettük magunkkal a kicsiket.

El lehet indulni, hogy megkeressük, honnan is származik a családunk, és ezért elutazni a Bodeni-tó környékére, ami eddig eszünkbe sem jutott. A családfa-kutatás,  európai útra keléssel egybekötve, főleg Amerikában népszerű foglalatosság. Semmi mást nem kell most már tenni, mint pihenni, felkeresni borvidékeket és gasztroparadicsomokat, akár  házastársunkkal, új barátunkkal vagy éppen barátnőkkel.