Dubaj is negatív PCR-tesztet kér a beutazáshoz

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. január 30. 08:40

A járvány gyors terjedése miatt január 31-től a Magyarországról Dubajba érkező utasoknak is fel kell mutatniuk egy negatív PCR-teszteredményt.

A vírus új mutációinak gyors terjedése miatt szigorított a belépés feltételein az Egyesült Arab Emírátusok.

Dubaj a magyarok egyik kedvelt úti célja volt ezen a télen is

Fotó: 123rf

Az országba történő belépés feltétele – állampolgárságtól függetlenül - 2021. január 31-től kezdve egy 72 órán belüli negatív PCR teszt felmutatása és a Covid-19 DXB App letöltése.

Az országba belépéskor ki kell tölteni egy egészségügyi információval, illetve egy karantén intézkedéssel kapcsolatos űrlapot is.

A Magyarországról érkező személyeket érkezéskor egy újabb PCR-teszt elvégzésére kötelezik (a teszt költsége az utazót terheli), a teszteredmény megérkezéséig kötelező az izoláció – olvasható a konzuli szolgálat honlapján.

Az Emirates légitársaság honlapján arról is tájékoztat, hogy a magyarországról érkező utasoknak a korábbi gyakorlattal ellentétben akkor is be kell mutatniuk egy 72 órásnál nem régebbi negatív teszteredményt, ha csak tranzitálnak az országban - függetlenül attól, hogy hová utaznak tovább.

Közben a Qatar Airways bejelentette, hogy ideiglenesen leállítja az Egyesült Arab Emirátusokba irányuló összes légi járatát.