Utazz kutyával! – Döntött a zsűri, az Állatok Világnapján hirdetik ki a nyerteseket

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 30. 17:57

2015-ben indult útjára az „Utazz kutyával” kampány, amely a magyarországi állatbarát szálláshelyek népszerűsítését tűzte ki célul.

Az akcióval a Magyar Turizmus Zrt. arra szeretné felhívni a szállásadók és az utazni vágyók figyelmét, hogy egyre többen szeretnék szabadidejüket is kedvenceik társaságában tölteni. Ehhez pedig kutyabarát szálláshelyekre és szolgáltatásokra van szükség. A kampányhoz kutyás képfeltöltő nyereményjáték is kapcsolódott, amelyre kutyusaikkal együtt nevezhettek a gazdik. A népszerű játékban mintegy 300 képet töltöttek fel a Turizmus Világnapjáig, szeptember 27-ig. A nyerteseket két fordulós szavazáson választotta ki a zsűri.

Az „Utazz kutyával” nyereményjáték keretében beérkezett fotóknak a gazdit és négylábú társát kellett ábrázolniuk egy magyarországi kutyabarát szálláshelyen, vendéglátóhelyen vagy beazonosítható magyarországi turisztikai látványosságnál. A képfeltöltés augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján indult és a Turizmus Világnapjáig, szeptember 27-ig tartott. Az „Utazz kutyával” nyereményjáték zsűrije szeptember 28-án ült össze, hogy pontozza az Instagramon hashtag-elt mintegy 300 „utazzkutyaval” képet. A játékban számos vidéki étterem és szálláshely is képviseltette magát.

A zsűri tagjai voltak: Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Óvári András, a Vigyél haza! Alapítvány alapítója, Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu képviselője, Juhász Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnökségi tagja, Dr. Végh Ákos, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság elnöke és Haba Gábor, a Rex kutyaotthon Alapítvány marketingvezetője. Az első körben az előzsűrizés során legjobbnak ítélt 28 képet kellett 1-től 10-ig terjedő skálán pontoznia a zsűrinek. Az értékelés fontos szempontja volt például, hogy a kutya láthatóan jól érezze magát az adott környezetben. A szavazatok értékelésekor a 28 képből a 6 legtöbb szavazatot kapott képet bocsátották ismét szavazásra. A díjátadóra október 3-án, az Állatok Világnapján tartott rendezvényen kerül sor a Rex Állatszigeten. A nyertesek személyére ekkor derül fény.

A Magyar Turizmus Zrt. a nyereményjáték lezárultával is tovább kíván foglalkozni a kutyás turizmussal. Ennek következő lépéseként kiemelt partnere, a kutyabarat.hu által indított az Év Kutyabarát Helye versenyen a zsűriben is képviselteti magát.