Utcaszínház Fesztivállal újít Kapolcs

Forrás: MTI

 2019. május 02. 15:36

Május végén kezdődik az első kapolcsi Utcaszínház Fesztivál. A négynapos rendezvényen a színházi előadások mellett egyebek között koncertek, bábszínházi előadások és rendhagyó kiállítás várja az érdeklődőket.

Virág Zsóka fesztiváligazgató elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal hívták életre a május 30. és június 2. között megrendezendő Bondoró Utcaszínház Fesztivált, mely több mint 130 programmal várja a vendégeket a kapolcsi Malomszigeten és környékén, 23 helyszínen.

Hozzátette: a fesztiválon, mely a Kapolcs-közeli dombról kapta a nevét, az utcazenészek mellett a fellépők között szerepel majd Lovasi András, a Kerekes Band, a Zuboly, Miqueu Montanaro és Móser Ádám, Kézdy Luca, Horgas Eszter és Gabor Amadeus, a Söndörgő és a Chalaban.

Kapolcsot az 1991-ben indult Művészetek Völgye fesztivál tette híressé

Fotó: kapolcsiegylet.hu

Megnyílik majd a nem létező tárgyak kiállítása is, ahol olyan dolgokkal találkozhatnak a látogatók, melyekről eddig csak a szavak szintjén hallottak. Ezek többek között a radai rosseb vagy a halványlila dunszt. Ezen kívül rendhagyó falvédő kiállítást is láthatnak az érdeklődők.

A fesztivál színfoltjának ígérkezik az esti fény- és tűzszínház, valamint a kívánságmécsesek, melyeket az Eger-patak vizén lehet majd útjára engedni – fűzte hozzá a fesztiváligazgató.

Kapcsolódó cikkek

Jókai napok Balatonfüreden

2019. április 17.