Útnak indult a TUI tengerjáró hajója a Kanári-szigetekről

Forrás: MTI / turizmus.com

 2020. november 07. 14:40

A Spanyolországban folyamatosan növekvő koronavírus-fertőzésszám miatt egyre inkább bezárkózik az ország több tartománya. A Kanári-szigeteken ugyanakkor sokkal jobb a helyzet, már egy tengerjáró hajó útnak is indult.

Szombattól Baszkföldön is bezárnak a vendéglátóhelyek, követve Kasztília és León, Murcia, Asztúria, Melilla, Navarra és Katalónia példáját. Utóbbi ráadásul már az éjszakai kijárási tilalmat is meghosszabbította az eredetileg tervezett november 9-e helyett november 23-áig.

A spanyol börtönökben jelentősen korlátozzák az elítéltek látogatását és egyelőre senkinek sem engedélyeznek eltávozást - közölte a belügyminisztérium pénteken.

A szigorítás alól a Kanári-szigetek és a Baleár-szigetek büntetés-végrehajtási intézetei mentesülnek, ahol a jóval kedvezőbb a járványhelyzet mint az Ibériai-félszigeten.

Az alacsony fertőzöttségnek köszönhetően a Kanári-szigeteken újból megindulnak a tengerjáró hajók.

Nyolc hónap kihagyás után, 900 utassal a fedélzetén indult útnak újra a TUI Cruises hajója a Kanári-szigetekről

Fotó: TUI Cruises

A TUI német utazásszervező cég 900 külföldi turistát utaztatott Gran Canariára, hogy onnan hajózzanak ki és látogassák meg a szigetcsoport többi tagját. A turistákat előzetesen PCR-tesztet kellett elvégeztetniük.

A TUI közleménye szerint ezzel nyolc hónapos kényszerszünet ért véget. A TUI Cruises Mein Schiff 2 nevű hajója a 900 német utas mellett 740 fős személyzettel indult útnak.

A hajó Gran Canaria szigetén levő Las Palmas kikötőjéből indul, majd érinti Arrecifét Lanzarotén, Santa Cruzt Tenerifén, San Sebastiánt La Gomerán, az egyik program során, a másik program útvonala: Puerto de Rosario (Fuerteventura), Santa Cruz, Tenerife és Santa Cruz, La Palma.