V. Aquaprofit-Polgár Sakknap – a sakk ünnepe idén is!

 2011. november 17. 19:21

Ötödik alkalommal rendezik meg az Aquaprofit-Polgár Sakknapot, ahol Polgár Judit, Polgár Zsuzsa és Polgár Zsófia izgalmas programokkal, továbbá 100 táblás szimultánnal várja az sakkot szerető közönséget.
Az esemény időpontja: 2011. november 19. szombat 9:30-19:00
Helyszíne: Magyar Telekom Székház, Budapest


Az érdeklődés óriási. A száz táblás szimultánra eddig több mint kétszázötven játékos jelentkezett, a kihívók között van például Czene Attila államtitkár, Csapó Gábor, Cserhalmi György, Csisztu Zsuzsa, David Merlini, Dr. Tóth Frank, Esterházy Márton, Farkasházy Tivadar, Fegya, Fischer Iván, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Kótai Mihály, Nádas György, Novák Dezső, Temesvári Andrea, Ungvári Tamás, Vizi E. Szilveszter, Vujity Tvrtko és még számtalan színész, zenész, sportoló, politikus, neves közéleti személy, sakkozó és fiatal sakktehetség. A szervezők Schmitt Pál köztársasági elnök megjelenésére is számítanak.

A nap indításaként a három Polgár nővér sakkórát tart, három különböző szinten, kezdő, haladó és profi játékosok számára. A tanulás után látványos programelem várja az érdeklődőket: élősakk, amelyben a ruhákat Makány Márta ruhakölteményei keltik életre. A látványt és az érdeklődést csak fokozza, hogy a sötét királynő Polgár Judit, a sötét király pedig Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke lesz…

Az izgalmas és látványos élősakk bemutatót követően derül ki, hogyan végződik a polgármesterek és a nagymesternők közötti szimultán játék. A tét nem más, mint egy játszótér, melyet az a településvezető vihet haza, aki a legügyesebb és legszerencsésebb a játék során.

Délután megcsodálhatjuk, ahogy Polgár Judit bekötött szemmel játszik, illetve ahogy Zsófival és Zsuzsával kiegészülve egyszerre 100 játékossal játszanak szimultánt. A szimultán mellett 100 fős gyermekversenynek is helyt ad a rendezvény.

Nádasi Tamás elnök az V. Aquaprofit-Polgár Sakknapról: -„Igazán megtisztelő, hogy a Polgár lányok évről évre mellettünk teszik le a voksukat, hiszen ez az egyetlen olyan nap az évben, amikor ők hárman együtt a nagyközönség elé lépnek. Rendezvényünk a sakk népszerűsítését célozza meg, ezért külön öröm, hogy neves sportolók, színészek, zenészek, közéleti személyiségek is eljönnek. Az eddigi évek tapasztalatából elmondhatom, hogy ez ma már társadalmi eseménynek számít, és évről évre többen vesznek rajta részt.