V. Országimázs Konferencia

Forrás: turizmus.com

 2015. február 17. 14:07

Az Antall József Tudásközpont 2015. március 5-én ötödik alkalommal rendez Országimázs Konferenciát. A konferencia idei témája a magyar sport és tudomány mint nemzeti érték, helyszíne pedig a Bálna Budapest.

A rendezvényt Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke nyitja meg.

Az Antall József Tudásközpont számára kiemelten fontos, hogy párbeszédet kezdeményezzen a magyar országimázsról, s ebbe bevonja a hazánk arculatáért felelős döntéshozókat, szakembereket és üzletembereket is. Ezért indult útnak 2012-ben az Országimázs konferenciasorozat, amely 2015. március 5-én ötödik alkalommal biztosít lehetőséget az országimázs legfontosabb kérdéseinek megvitatására.

Magyarország arculatának sikeres megtervezése érdekében fontos feltárni, hogy külföldön milyen kép él hazánkról, mely turisztikai ágazatok sikeresek, és hogyan lehetne ezeket továbbfejleszteni. A konferenciasorozat ennek érdekében az eddig kiaknázatlan lehetőségekre is rámutat, így idén a sport-és tudományos eredményeinkre nfókuszálunk.

Az V. Országimázs Konferenciacélja, hogy párbeszédet kezdeményezzen az egyes területek szakmai és civil képviselői, valamint az egyetemi hallgatók között arról, hogy a sportban és a tudományban elért eredmények miként járulhatnak hozzá Magyarország pozitív megítéléséhez és versenyképesebbé válásához. Illetve, hogy milyen lépésekre lenne még szükség a további fejlődéshez.

A rendezvényt két kísérő program is színesíti. Fiatal, magyar pályakezdő tervezők mutatják be az Országimázs Konferenciára készült, egyedi ruhakollekcióikat. Továbbá kiadásra és bemutatásra kerül a kimondottan fiataloknak szánt, angol nyelvű USE-IT Budapest térkép is.A konferencia stratégiai partnere Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. A részletes programot a levélhez csatolva találja.

A rendezvény sajtónyilvános, részvételi szándékát a goracz.aniko@ajtk.hu címen jelezheti.

Helyszín: Bálna Budapest, konferenciaterem (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

Időpont: 2015. március 5. (csütörtök) 10:00 – 15.30