Mivel várja a látogatókat a Dunakanyar kapuja, Vác? – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. július 26. 16:46

Vác könnyen megközelíthető desztináció: vízen, sínen, két keréken és négy keréken is fél óra alatt ott lehetünk a fővárosból. A Dunakanyar kapuja idén nyáron egy összehangolt, közös programkínálattal várja látogatóit.

A Trend FM Turizmus.com című műsorában Vác polgármestere, Matkovich Ilona és a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója, Laczi Sarolta meséltek a programokról és a város turisztikai adottságairól.

Szóba kerültek többek között a város romantikus, macskaköves kis utcái, a Duna és a Börzsöny közelsége, de az is, hogy Vácon található az ország egyetlen diadalíve, háromszög alakú barokk főtere, leghosszabb Duna-korzója, és az ország első vasútvonala is. A polgármester beszélt a Mária Terézia melange-ról, Vác különleges kávéitaláról és Kolodko Mihály eldugott miniszobrairól is.

Laczi Sarolta a Váci nyár címet viselő programsorozatról osztott meg részleteket, amelynek keretében a komoly- és könnyűzenei koncertek mellett több színházi előadás is színesíti a meleg napokat. Kitért a Sajdik-gyűjteményre, amely Sajdik Ferenc, a Pom Pom meséi és a Nagy ho-ho-horgász alkotójának gazdag életművét mutatja be, valamint a Vác Eye-ra, a Dunakorzón található óriáskerékre is.

A teljes beszélgetés a nyílra kattintva hallgatható meg.

Kapcsolódó cikkek