Ingyenes programokkal hív a Váci Világi Vigalom

Forrás: turizmus.com

 2024. július 02. 10:13

Az idén július 19-21. között zajló Váci Világi Vigalom hagyományosan több helyszínen, többek között a Főtéren, a Duna-parti nagyszínpadon, a Pannónia Házban, a Fehérek és a Barátok templomában zajlik, programjai ingyenesen látogathatók.

1993-ban útjára indult Váci Világi Vigalom a Dunakanyar egyik legimpozánsabb nyári eseményévé nőtte ki magát. Az idén két nyitó esemény csalogatja a közönséget: a péntek délutáni zenés, táncos főtéri forgatag, valamint a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar közös hangversenye. A három nap során fellép a Tankcsapda, Deák Bill Gyula, Bagossy Brothers Company, Manuel, Majka, Szabó Balázs Bandája, Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, Cimbaliband & Talamba, a Makám, valamint több helyi zenekar.

A fesztivál fontos szereplői a családok

Fotó: Vác és környéke TDM

A fesztivál fontos szereplői a családok, a gyermekek. Nekik is számos elfoglaltságot kínál a vigalom: lesz bábjáték az Aranyszamár Bábszínházzal, Mintapinty koncert, kézműveskedés, interaktív játékterek, gladiátor és kutyás bemutató.

A templomi helyszínek különleges atmoszférát teremtenek a komolyzenei koncerteknek.

A városban található kiállítóhelyek színes, változatos tárlatokat sorakoztatnak fel. Tárt kapukkal várja a látogatókat a Sajdik Gyűjtemény, az Elefántos Ház, a Tragor Ignác Múzeum, a Madách Imre Művelődési Központ és számos magán galéria is.

A három nap során fellép többek között a Tankcsapda, Deák Bill Gyula, a Bagossy Brothers Company

Fotó: Vác és környéke TDM

A kísérőprogramok keretében az érdeklődők végig sétálhatnak a kézművesek utcáján, mesterek fortélyait leshetik meg, finom ételeket, hűsítő italokat fogyaszthatnak a vendéglátósok során át egészen a gasztroudvarig.