Vácon egész nyáron történik valami

Forrás: turizmus.com

 2021. június 25. 17:48

A kultúra szerelemesei, a felhőtlen szórakozást kedvelők, kicsik és nagyok az augusztus végéig tartó Váci Nyár programokból kedvükre mazsolázhatnak.

Június 23-án Vác polgármestere és a helyi kulturális intézmények vezetői sajtótájékoztató keretében mutatták be a város összehangolt, közös programkínálatát. Kedvcsinálóként néhány igazi ínyencségre hívjuk fel a figyelmet.

Ki ne ismerné Pompom meséit, vagy a Nagy ho-ho-ho horgászt? A kedves gyerekmesék rajzain túlmenően Sajdik Ferenc gazdag életművének ad új otthont a Pannónia Ház, Vác barokk főterén. A Sajdik-gyűjtemény július 22-től látogatható.

A könnyűzene kedvelői számos kültéri koncerten hallgathatják élőben kedvenceiket, a nyár folyamán többek között fellép Hevesi Tamás, Tóth Gabi, Balkán Fanatic és a Supernem együttes is.

Páratlan klasszikus zenei élménynek ígérkezik Beethoven Sors Szimfóniája a Fehér templomban, Ábrahám Márta koncertje, és több színházi előadás is színesíti a nyári programsorozatot.

Varga Katalin (Váci Dunakanyar Színház, Vác és környéke TDM,  igazgató), Forró Katalin (Tragor Ignác Múzeum, igazgató), Matkovich Ilona (polgármester), Loksa Levente (Dunakanyar Rendezvényiroda, igazgató), Laci Sarolta (Madách Imre Művelődési Központ, igazgató) a sajtótájékoztatón

Fotó: Váci Önkormányzat

A június 25-től augusztus 29-ig tartó Váci Nyár 2021 programja rendhagyó módon, önkormányzati pályázat segítségével alakult ki. A lehetőséggel várakozáson felüli számban éltek a művészek, kulturális csoportok. Ezért jöhetett létre egy változatos, az igények széles skáláját kielégítő kínálat a város támogatásával, lelkes munkatársak szervezőmunkájával – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.