Vadászkürt Expressz indul a bükki szarvasbőgésre

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 24. 14:52

Az Északerdő Zrt. szeptember 29-én szarvasbőgést hallgató vonatozásra invitálja a turistákat. Ezúttal a Vadászkürt Expresszel utazhatnak a programokra.

A főszervező Jakóts Ádám, a részvénytársaság vasúti szakfelügyelője elmondta, hogy főleg családokat és gyerekeket várnak a rendezvényre. A tavalyi programon 250 vendég vett részt és legalább ennyi érdeklődővel számolnak a hét végi eseményen is.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút első különvonata szombaton 13 órakor indul a Miskolci Dorottya utcai állomásról, amely Ordastetőig viszi a vendégeket. Ezt követően a további érdeklődők 15 óra 25-kor szállhatnak fel az Andókúton át Mahócáig közlekedő második különvonatra. A 13 órakor rajtoló szerelvény utasai miután Ordastetőre érkeznek, erdei túrán juthatnak el a vadászati programok helyszínére Andókútra. A túra 5 kilométer hosszú lesz és két óra alatt tehetik meg.

Úton a Vadászkürt Expressz

Fotó: Északerdő Zrt.

A második különvonat utasait viszont közvetlenül Andókútig szállítják majd. Amikor visszafelé indulnak, akkor az arra alkalmas helyen a megálló szerelvényből hallgathatják a szarvasbőgést a vonatozók.

Az Északerdő Zrt. csanyiki erdei iskolájában az erdőgulyást is megkóstolhatják az érdeklődők. A gyerekeknek ügyességi játékokat szerveznek, közben a közönséget vadászkürtösök szórakoztatják.