Valencia ad otthont a 2021-es Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál díjátadójának

Forrás: turizmus.com

 2021. december 01. 15:55

A Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (Comité International des Festivals du Film Touristique, CIFTT) bejelentette, hogy a 2021-es Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál díjátadóját december 3-án, a spanyolországi Valenciában rendezik majd meg, és élőben is közvetítik majd.

A Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál díjátadóját 33 év után idén először  nem szülővárosában, Bécsben rendezik meg – közölte a CIFFT.

Valencia tökéletes helyszínnek bizonyult a legjelentősebb turisztikai videómarketing-verseny megrendezésére: A várost az Európai Bizottság az intelligens turizmus európai fővárosává nevezte ki (Bordeaux mellett), a Design Világszervezet (WDO) pedig a világ design fővárosává választotta, szintén a 2022-es évre.

"Valencia intenzíven tesz azért, hogy városi, kozmopolita és autentikus úti célként pozícionálja magát. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a  várost vonzó, minőségi audiovizuális tartalmakkal népszerűsítsük, és azonosítsuk legjellemzőbb vonásait. Nem csoda hát, hogy a város hat nemzetközi díjat kapott idén a Valencia, a Szent Grál úti célja című videójáért" – emelte ki Emiliano García, Valencia turizmusért és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsosa és a Visit Valencia elnöke.

A "turisztikai Oscar-díjként" is ismert elismeréseket a CIFFT igazgatója, Alexander V. Kammel fogja átadni, Valencia ikonikus történelmi, művészeti és kulturális helyszínein, végigkísérve az építészeti csodákat a gótikától egészen a legmodernebb irányzatokig.

valencia_cifft

A díjátadót Valencia legikonikusabb helyszíneiről követhetjük végig

Fotó: CIFFT/Markus Winkler

Az utazási szakma egyik legnagyobb elismerése a világ legjobb turisztikai filmjéért kiosztott cím elnyerése. Nem meglepő hát, hogy több mint 90 országból több mint 3300 turisztikai videó versengett a kisebb, a CIFFT Circuit 2021-be integrált turisztikai filmfesztiválokon.

A Nemzetközi Turisztikai Filmfesztiválon hivatalosan is bejelentik majd a 2021-es év legjobb turisztikai filmjeit, melyek hat kategóriában vezetik a CIFFT ranglistáját: turisztikai desztinációk (azon belül városok, régiók és országok); turisztikai termékek; turisztikai szolgáltatások; és független utazási videók.

A kezdeményezés a Visit Valencia, az UNWTO (Turisztikai Világszervezet), az ETC (Európai Turisztikai Bizottság) a CTO (Karibi Turisztikai Szervezet), és a CATA (Közép-Amerikai Turisztikai Szövetség) támogatását élvezi.

A Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál díjazottjainak hivatalos bejelentését december 3-án, közép-európai idő szerint 12 órakor közvetítik majd a CIFFT  Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.