Valletta lett idén decemberben Európa legjobb wellness városa

Forrás: turizmus.com

 2021. december 14. 12:22

A GAP Jeans idén úgy döntött, hogy tanulmányt készít Európa legjobb wellness városairól. A kutatásban a farmercég az EU és az Egyesült Királyság 28 fővárosát vette górcső alá, amelyek közül Málta fővárosa lett a befutó.
A tanulmány elkészítése során számos olyan tényezőt vizsgáltak, amelyek hozzájárulnak a jóléthez - közölte a máltai turisztikai hivatal.
A kritériumok között szerepelt többek között a légszennyezettség mértéke az egyes városokban, a zöldfelületek százalékos aránya, a futóklubok száma (100 000 főre vetítve), az egy főre jutó edzőtermek száma, a fürdők száma egy főre vetítve, a Google „egészséges ételek és rágcsálnivalók” kifejezésekre történő keresések száma egy főre vetítve, a napfényes órák száma és az ivóvíz minősége.

Az elemzés minden egyes tényezőt alaposan átvizsgált, végül egy összpontszámot adva rangsorolt, hogy megtalálja a legjobb európai wellness-fővárost.
A wellness slágerlista élére végül a máltai főváros, Valletta került, amely 100 pontot ért el a wellness-indexen, köszönhetően egészség- és fitnesz-fanatikusságának. Valletta mindenütt magas pontszámokat ér el, beleértve a számos futóklubot (21), a 13 gyógyfürdőt és a napsütéses órák magas számát.

Valletta 100 pontot ért el a wellness-indexen, köszönhetően egészség- és fitnesz-fanatikusságának

Fotó: 123rf.com

Brüsszel és Helsinki a második és a harmadik helyen végzett az indexen 88 és 87 ponttal.