Válogatott nemzetközi bloggerek fedezték fel Ausztriát

Forrás: turizmus.com

 2015. június 18. 16:36

16 nemzetközi blogger, 4 nap, 1 küldetés: Ausztria változatos kínálatának felderítése, élményeik megosztása a világgal Facebookon és Twitteren keresztül.

Május 28–31. között Tirolban a Kitzbüheli-Alpok bloggertalálkozó helyszínévé változott át: az Österreich Werbung a Tirol Werbunggal és a Kitzbühler Alpen Marketinggel együttműködve 16 országból (többek között USA-ból, Magyarországról, Nagy-Britanniából, Skandináviából és Kínából) hívott meg bloggereket egy ausztriai felfedezőútra. A bloggerek élményeiket szöveg, kép és videó formájában örökítették meg. Beszámolóikat a közösségi média különböző csatornáin terjesztették, ezáltal is hirdetve Ausztriát, mint üdülési célpontot.

Az érdeklődés a bloggerút iránt hatalmas volt, több mint 350 jelentkezés érkezett. Közülük olvasószám, elérés és népszerűség alapján választották ki azt a16 bloggert, akik meghívást kaptak Ausztriába. A négy nap alatt változatos programokban lehetett részük, érdeklődése szerint mindenki válogathatott az aktivitásokban. A résztvevők napi 3 különböző program közül választhattak, így voltak, akik bizonyíthatták bátorságukat egy erdei kötélpálya- kalandparkban vagy egy hegyikerékpáros túrán, mások egy kellemes séta alkalmával fedezhették fel a tiroli St Johannt, vagy a régió természeti szépségeit egy kirándulás során.

A bloggertalálkozó online felülete a www.austria.info/inAustria -n található Social Wall, ahol a résztvevők minden Facebook-, Instagram-, Twitter-anyaga megtalálható. A #inaustria és #loveTirol hashtaggel megjelölt posztok elérhetőek maradnak az út után is. A szervezők 16 bloggerrel (akik kb. 500 ezer olvasót érnek el) számoltak, valamint 15 blogbejegyzéssel, 50 millió Twitter- és Facebook-poszttal és 350 fotóval. A bloggereket elkísérte egy videóstáb is, amely rövidfilmeket és egy összefoglaló videót is készített. Kattintson a képre!

 

„A társadalmi átalakulásokkal a márkavezetés és kommunikáció is megváltozik – magyarázta Michael Scheuch, az Österreich Werbung brand managementjének vezetője. – Monológok helyett egyre gyakrabban dialógusokra kerül sor. Egy olyan professzionális együttműködésben, ahol a bloggerek szerkesztői szabadsága teljes mértékben biztosított, garantált a hiteles tartalom. Így ők is a márka követeivé válnak, akik az Ausztriáról kialakított képet egyszerre alakítják és terjesztik."

A bloggertalálkozó az Österreich Werbung aktuális tematikai súlypontjához, az „Ausztria. Európa találkozóhelye" koncepcióhoz tervezett aktivitás. A sikeres premier után már tervezés alatt áll egy következő, téli bloggerút szervezése.