Valósággal szárnyalt Nyíregyháza turizmusa az elmúlt évben

Forrás: turizmus.com

 2023. február 07. 13:39

Magyarországon tavaly csak néhány turisztikai térségnek sikerült túlszárnyalnia a rekordévnek számító 2019-es vendégforgalmi adatokat, a legkiemelkedőbbnek mind közül a Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség 30%-os növekedése bizonyult.

Kiemelkedő évet tudhat maga mögött a hazai turizmus, Nyíregyházán is sikerült túlszárnyalni a rekordévnek számító 2019-es vendégforgalmi adatokat. A városban a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a vendégéjszakák száma 2022-ben meghaladta a 439 ezret  - tájékoztatta lapunkat a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Nyíregyházi Állatpark ismét „Európa legjobb állatkertje" lett a saját kategóriájában, a Sóstói Múzeumfalu rekordszámú látogatót fogadott, a fürdőkomplexum vendégei közé pedig újra visszatértek a külföldi turisták. A folyamatosan bővülő Kulturális Negyedben található Kállay Gyűjtemény elnyerte a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a kismúzeumok kategóriában.

Sóstógyógyfürdőn hihetetlen népszerűségnek örvendett a zenélő szökőkút, amely hang- és fényeffektekkel nyűgözte le közönségét. Az élménykínálatot a kiemelt látványosságok mellett tovább színesítették az Év turisztikai szervezetének választott Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által kínált programok is.

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője reméli, a város továbbra is népszerű úti cél marad

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

„Kerékpáros örökségtúrákat indítottunk, a régi belvárosi hangulatot idéző VR-filmmel összekötött, garantált városi sétákat tartottunk, valamint komolyzenei koncerteket szerveztünk, de kiadtunk egy hiánypótló képeskönyvet is Nyíregyházáról" – foglalta össze a tavalyi év legfontosabb helyi turisztikai fejlesztéseit Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki hozzátette: idén is mindent megtesznek azért, hogy a város továbbra is népszerű úti cél legyen a belföldi és külföldi turisták körében.

Nyitókép: Nyíregyháza, Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház

Forrás: 123rf.com