Válságban Katalónia turizmusa

Forrás: eTurbo News

 2017. október 25. 09:42

A régió függetlenségi törekvései által okozott feszültség és a nyári terrorcselekmény hatására megállt a turisztikai növekedés Katalóniában. Augusztusban az előző évhez képest 29 százalékkal kevesebb foglalást regisztráltak.

Korábban történt

„Július óta, évek óta először, Katalónia turizmusának erősödésem megállt” – mondta Marta Teixidor, a Katalán Turisztikai Intézet igazgatója. „A turizmus elleni kampányok, a barcelonai robbantás és a politikai krízis érezhetően befolyásolta a turisták helyszínválasztását.”

Nem segítettek ezen az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok által kiadott biztonsági figyelmeztetések sem. Október első két hetében a foglalások 27 százalékkal estek vissza az előző évi adatokhoz képest.

Idén júliusig hét százalékos növekedést mértek 2016-hoz képest, amely trend augusztusban megfordult. „Augusztusban 29 százalékkal kevesebb foglalás volt, szeptemberről még nincs adatunk” – egészítette ki Teixidor. Ennek ellenére Barcelona és Katalónia teljes turisztikai kínálata továbbra is teljes kapacitással működik.

Az előző hetek bizonytalansága aggasztja a szakmát. A piac rendkívül érzékeny, a befektetési kedv lankadt az utóbbi hónapokban. Az üzleti turizmus és a konferenciaturizmusban tapasztalták a legtöbb lemondást – mondta el Víctor Martí, a Horwath Htl Spain ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek