Valter Attila a Dubaji Világkiállításon versenyzett

Forrás: turizmus.com

 2021. november 10. 11:49

November 6-án a világkiállítások történetében elsőként egy kerékpárversenynek adott otthont az Expo 2020 Dubai. A versenyzők között volt Valter Attila is, aki több alkalommal is vezetett a versenyen és elnyerte a legtöbbet támadó (legharcosabb) kerékpáros címét ezen a különleges eseményen.

A világ második legnagyobb körversenye, a Giro d’Italia az expó területén rendezett versenyére a legnagyobb csapatokat és legjobb, legtehetségesebb versenyzőit hozta el.

dubaj_mtu

A hazai országúti kerékpáros szakág legnagyobb tehetsége, Valter Attila is versenyzett a különleges eseményen

Fotó: MTÜ

Valter Attila, aki az idei Giro alkalmával 3 versenynapon viselte a legjobbnak járó rózsaszín trikót, ellátogatott a Magyar Pavilonba is, amely a verseny és Attila tiszteletére rózsaszínbe „öltözött”.

dubaj_mtu

A Magyar Pavilon rózsaszínbe öltözött Valter Attila tiszteletére

Fotó: MTÜ

Az országunk ásvány- és termálvíz kincseit bemutató kiállítás megtekintését követően úgy nyilatkozott, hogy a pavilon tökéletesen mutatja be Magyarországot, mint a vizek hazáját.

Jövőre a Giro d’Italia verseny rajtjának, valamint az első három szakaszának hazánk ad otthont, ami egy kiváló lehetőség, hogy bemutassuk országunkat, a természeti és épített látnivalókat a kerékpárverseny nézőinek.