Változatlan helyszínen a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Forrás: turizmus.com

 2018. október 01. 16:31

A tervek szerint halad a Vörösmarty tér korszerűsítését célzó beruházás előkészítése. November 9-re, a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár kezdetére Budapest emblematikus tere látványában is megújul.

Az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár november 9-étől a téren várja majd a városlakókat és a turistákat. A független szakmai zsűri által legjobb minősítést elnyert, és pályázat nyertes kézművesek által fémjelzett Vörösmarty téri vásár vonzereje jelentős. Az ezen időszakban Budapestre érkező belföldi és külföldi vendégek kedvelt programja, mely többek között a vendégéjszakák számát hivatott növelni. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ feladata megőrizni a város ezen turisztikai és kulturális attrakciójának fényét és hírnevét.

A Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a teljes időszakban kulturális programokkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, bemutatókkal, gyerekprogramokkal várja a budapesti és az országból érkező családokat, a hazai és külföldi vendégeket egyaránt.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár meglátogatása a fővárosba érkező turisták kedvelt programja

Fotó: turizmus.com

A családok éve 2018 programsorozathoz csatlakozva az immár szokássá vált jótékonysági és karitatív szervezetek segítése is kiemelt feladata a szervezőknek, ami a téren szolgáltató vendéglátósok, kiállítók együttműködésével valósul meg az idén is. Fontos szempont a magyar konyha, gasztronómia, a kiváló minőségű termékek, ételek, alapanyagok, borok, valamint különlegességek méltó bemutatása.

A szervezők és kiállítók ez évben is különlegességekkel, programokkal készülnek a Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárra, mely 2018. november 9-étől 2019. január 1-jéig várja vendégeit.