Szigorodnak az Ausztriába történő beutazás szabályai

Forrás: turizmus.com

 2021. november 18. 18:19

Ahogy az várható volt, Ausztria jövő hétfőtől szigorítja a beutazási szabályokat, két tartomány pedig általános kijárási korlátozást vezet be hétfőtől.

Turisztikai célú beutazás esetén érvényes oltási, illetve gyógyultságot igazoló okirat hiányában már csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet majd belépni az országba november 22-től – írja blogjában Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő.

Az ingázó munkavállalók esetében még elfogadják ugyan az antigéntesztet is, de ennek érvényességét 24 órára korlátozzák. A PCR-tesztek ez utóbbi csoport esetében még 72 óráig érvényesek.

Oltási vagy gyógyultsági igazolás nélkül így rendkívül körülményes lesz turisztikai céllal Ausztriában tartózkodni, hiszen a legtöbb szolgáltatás igénybevételének ugyancsak az érvényes oltási vagy gyógyultsági igazolás a feltétele.

Bécsben már november 19-től tovább nehezedik a helyzet, az éjszakai vendéglátásban és a 25 főnél nagyobb létszámú rendezvényeknél a védettségi igazolás mellé még extra PCR-tesztet is kérni fognak.

Jövő hétfőtől rendkívül körülményes lesz oltási vagy gyógyultsági igazolás nélkül turisztikai céllal Ausztriában tartózkodni

Fotó: 123rf.com

Fontos, hogy Ausztriában zárt tereken a maszkhasználat kötelező, s csak az FFP2 változatot fogadják el.

A folyamatosan romló, Salzburg és Felső-Ausztria tartományokban már drámainak mondható járványhelyzet miatt további szigorítások várhatóak. Felső-Ausztria tartományfőnöke, Thomas Stelzer már bejelentette, hogy a jövő hét elejétől Felső-Ausztria és a szomszédos Salzburg tartomány is zárlatot, a teljes lakosságra vonatkozó kijárási korlátozást vezet be.