Van Gogh multimédiás kiállítás Varsóban

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2015. december 03. 11:13

Az érzékek játéka, avagy művészet másképp – ez az alcíme annak az ultramodern kiállításnak, amely Berlin, Sanghaj, Szentpétervár, Firenze és Szingapúr után a lengyel fővárosba is elérkezett.

A régóta várt, világhírű Van Gogh Alive idén november 14. óta megtekinthető a Varsói Nemzeti Stadion melletti Kiállító Centrumban, egy külön erre az alkalomra létrehozott, új térben.

A különleges, multimédiás kiállításon a SENSORY4™ technológia segítségével egy eddig ismeretlen perspektívából ismerjük meg a festőművész életét, munkásságát, műveit.

A mester több mint háromezer, rengeteg színben pompázó alkotása villan itt fel óriásformátumban. A galéria minden felülete – a falak, az oszlopok, a plafon és még a padló is – Van Gogh lenyűgöző életét és munkásságát meséli el. A fények és színek megindító játéka, az intenzív színárnyalatok, a szokatlan ecsetkezelés , az izgalmas zenei háttér lehetővé teszik, hogy jobban megismerjük, és értékeljük a festőzseni stílusát, és elkísérjük őt Hollandiába, Párizsba, Arles-ba, Saint-Rémy de Provence-be és  Auvers-sur-Oise-be, ahol a legnagyobb művei születtek.

 

A kiállítás február 16-ig látható Varsóban.