Van még hely a siófoki Nemzeti Regattára

Forrás: turizmus.com

 2018. február 22. 18:21

A nyár első fesztiválján a résztvevői települések bemutatkozhatnak a Balaton mellett, miközben csapataik vitorlásversenyen vesznek részt.

2018. február 22-én, a Budapesti Boat Show szakmai napján Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy két sikeres évadot követően idén is megrendezik a Nemzeti Regattát,  Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját Siófokon. Az országos esemény mottója: „A Balaton nemcsak a régióban élőké, hanem egyben nemzeti kincsünk is!”

18 futamban mérkőznek meg egymással a hajók

Fotó: pixabay.com

A Nemzeti Regatta egy olyan országos seregszemle, ahol a Balatonra irányuló nyári reflektorfényben minden település megmutathatja saját, helyi értékeit, miközben a települési csapatok a közönséget szórakoztatva különböző versenyszámokban vesznek részt. Idén 50 települést látnak vendégül a szervezők Siófokon, ezzel is ünnepelve várossá válásnak 50. évfordulóját. A települések sorában új bemutatkozó Debrecen, Tolna, Szolnok és Nagykőrös városa, már rutinos Mohács, biztosan itt lesz Miskolc és az elmúlt két alkalommal dobogós Csopak, és a házigazda, Siófok.

Kapcsolódó cikkek