Vándortábor két keréken a Bükktől a Székelyföldig

Forrás: turizmus.com

 2022. március 09. 14:03

A Felső-Tisza-vidéktől kezdve a Bükk hegységen át egészen Székelyföldre is vezetnek Bringás Vándor útvonalak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy az érdeklődés, de még vannak szabad turnusok. A táborba 17-25 fős iskolai csoportok, alapítványok, egyesületek és olyan intézmények jelentkezését várják, amelyek felső tagozatos és középiskolás diákokat, ifjúsági közösségeket fognak össze.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) célja a hazai tájakon történő kerékpározás népszerűsítse, ezért 2022-ben több hazai és két erdélyi térségben is várják a diákokat a nyári szünidő alatt.

A diákok előre megtervezett és biztonságos útvonalakon kerékpározhatnak saját pedagógusaik kíséretében. A csoportok egy hét alatt – nehézségi szinttől függően – 150-250 kilométert tesznek meg, és egy-két naponta váltanak táborhelyet.

Még vannak szabad turnusok a bringás vándortáborokra

Fotó: MAKETUSZ

Táborok tudatosan „zöld” táborok, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyom.

„A bringás vándortáborokat úgy terveztük meg, hogy biztonságos és kiépített kerékpárutakon lehessen haladni, vagy ahol ez nincs, ott kifejezetten kis forgalmú utakon vagy kerékpározható földutakon, töltéseken lehet tekerni” – mondják a szervezők.

A vándortáborok keretében az ország több pontján kerekeznek majd a diákok: egyebek mellett a Bükk – Aggteleki-hegység, a Felső-Tisza-vidék, a Zempléni-hegység, a Dunakanyar, Vértes – Velencei-tó, Balaton-felvidék, vagy a Fertő-vidék várja jelentkezőket.

A hazai útvonalakon túl két erdélyi, a Székelyföld illetve az Érmellék-Szamoshát vándortábor is gazdagítja a kínálatot.

Az érdeklődők részletes információt a bringasvandor.hu oldalon szerezhetnek.