Varázslatos meseerdő épül Pécs régi vidámparkja helyén

Forrás: turizmus.com

 2024. március 17. 09:49

A Pintér János Parkmegújítási Program keretében már javában dolgoznak az egykori vidámpark területén, ahol várhatóan még idén tavasszal megnyitja kapuit a Meseerdő.

A 12 állomásos tematikus park ötletét Császár Levente Dömörkirály című mesekönyve adta, amely a pécsi szén megtalálásáról szól. A könyvben óriások és törpék vezetnek be Pécs mondavilágába, így a volt vidámpark helyén felépülő Meseerdő látogatói is találkozhatnak majd ezekkel a különleges lényekkel.

A park egyik leglátványosabb alkotását, egy fekvő óriási szobrát Baráth Gábor maszkfaragó, építész készíti, aki saját közösségi oldalán már meg is osztott néhány fotót arról, hogyan áll a mű – írja Pecsma.hu.

A mohácsi művész posztjában azt írja, az óriás olyan hatalmas lesz, hogy be is lehet majd a szájába lépni.

A Meseerdőben megnézhetjük majd az óriások szobáját, láthatjuk a tündérek faluját, és még egy tróntermet is berendeznek az egyik állomáson – adott ízelítőt a készülő elemekből az új attrakciót építő pécsi városüzemeltetési társaság, a Biokom Nkft., amely még további installációkat és játékokat ígér.

A Meseerdő nem csupán egy újabb attrakció lesz Pécs számára, hanem egy olyan hely, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt átélhetik a mese világának csodáját és varázsát – írta a cég közleményében.

Trónterem is lesz a Meseerdőben

Fotó: Biokom Nkf.