Várja a szlovén vendégeket a téli Budapest!

Forrás: turizmus.com

 2016. december 18. 12:53

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, a Danubius Hotels, valamint a MÁV Zrt. és a Szlovén Vasutak közötti együttműködésnek köszönhetően a szlovén vendégek kedvezményes áron ismerhetik meg Budapest téli arcát.

Különleges ajánlattal készülnek a szervezők a tél folyamán Budapestre utazni szándékozók számára: 9 eurós kedvezményes áron lehet egyúti vonatjegyet vásárolni a Budapest–Ljubljana viszonylatban és akár 25% kedvezménnyel lehet szállást foglalni a Danubius Hotels budapesti szállodáiban egészen február 28-ig.

Az utazáshoz kiváló társ a Budapest Card, amelynek segítségével ingyenesen vehető igénybe a tömegközlekedés a fővárosban, továbbá ingyenes belépést biztosít a Lukács Fürdőbe, 12 múzeum állandó kiállításaira, valamint szintén ingyenes részvételt két vezetett városi sétán is. A kártya az ingyenes szolgáltatások mellett további 80 kulturális, családi programra, színházban, fürdőkben és múzeumokban, illetve éttermekben biztosít kedvezményt használója számára.

 

Az utazást lehetőség szerint érdemes még az adventi időszakra tervezni, mivel az Európa 10 legszebbje között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár 2017. január 1-ig a Budapest Card tulajdonosait karácsonyi bögrével és forralt borral, valamint 5-10%-os kedvezménnyel ajándékozza meg a Vörösmarty téren.

A két ország közötti együttműködés részeként 2016. december 16–20. között a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár díszvendégeként Budapest szlovén testvérvárosa, Lendva mutatkozik be a Hüttében. Lendva város képviselőinek, illetve a Szlovén Turisztikai Hivatal kollégáinak segítségével megismerhetjük a szomszédos ország és kiemelten Lendva egyedülálló természeti, építészeti és kulturális értékeit, gasztronómia kínálatát. A bemutatkozás során számos kiadvány, szóróanyag és szlovén borokból összeállított borkostoló révén fedezhetjük fel az adott terület kulturális sokszínűségét. A Vörösmarty téren felállított színpadon 2016. december 19-én 15 órától fellép Lendva ismert együttese, az Ethnotrip is.