Várják a kínai turistákat Kambodzsában

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. november 08. 12:18

Hun Manet kambodzsai miniszterelnök szerint a délkelet-ázsiai ország várja, hogy több kínai turista térjen vissza, és megjegyezte, hogy a királyság biztonságos turisztikai célpont.
Elmondta, hogy mind a kínai turisták, mind a befektetők jelentősen hozzájárultak az ország társadalmi-gazdasági fejlődéséhez és a kambodzsai emberek munkahelyteremtéséhez. „Kambodzsa biztonságos, és a turisták mindenhová szabadon utazhatnak” – mondta.

A Covid–19-világjárvány előtti időszakban Kína volt a Kambodzsába érkező nemzetközi turisták legnagyobb forrása.

A királyság 2019-ben 2,36 millió kínai turistát fogadott, ami az összes nemzetközi turistaérkezés 35,7 százaléka, és mintegy 1,8 milliárd amerikai turistát generált. dollár bevételt jelent az Idegenforgalmi Minisztérium szerint.

Fotó: Silkroadhungary.hu

Idén a január-szeptemberi időszakban 405 514 kínai látogatót fogadott, ami 549 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Az Idegenforgalmi Minisztérium államtitkára és szóvivője, Top Sopheak elmondta, hogy a kínai turistákat szeretettel várják Kambodzsában, hozzátéve, hogy a kormány mindig is a biztonságot helyezte előtérbe minden turista számára.

(X)