Várják a látogatókat a nemzeti parkok és az ökoturisztikai helyszínek

Forrás: MTI

 2020. május 06. 14:49

A nemzeti parkok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei – Budapest és Pest megye kivételével – a május 4-én életbe lépett védelmi intézkedések által megszabott keretek között megnyithatnak – közölte az Agrárminisztérium.

Közleményükben azt írták, hogy ismét fogadhatják a látogatókat a nemzeti parki igazgatóságok kezelésében lévő kültéri kiállítóhelyek, szabadtéri bemutatóterek, állatparkok. Az érkezők  számára szabadtéri szakvezetéseket tartanak, vendéglátóhelyeik is részben újra kinyitnak.

A különleges helyzetre vonatkozó együttélési szabályok és higiéniai elvárások betartása természetesen továbbra is kiemelt fontosságú mindenki számára.

Az érkezők számára szabadtéri szakvezetéseket is tartanak a nemzeti parkok

Fotó: 123rf.com

E tekintetben továbbra is kérik az emberek szíves megértését és együttműködését, emellett a nemzeti parkok munkatársai is mindent megtesznek a gondtalan pihenés és minőségi időtöltés biztosítása érdekében – tették hozzá.

A szaktárca javasolja, hogy az érdeklődők a nemzeti parkok egyedi látványosságairól, programjairól, szabadon látogatható tanösvényeiről, túraútvonalairól előzetesen tájékozódjanak a nemzeti park igazgatóságok központi elérhetőségein, weboldalain.