Várkapitányt keres Diósgyőr

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 10. 14:55

A Miskolc Holding Zrt. különleges álláshirdetést jelentetett meg a napokban: várkapitányt keresnek a Diósgyőri vár élére.

Melyik gyerek ne álmodozott volna arról, hogy mozdonyvezető, királykisasszony vagy várkapitány lehessen felnőttként?

Most valóra válthatja gyerekkori ábrándjait Nagy Lajos egykori várában az a Miskolc turizmusa és a Diósgyőri vár iránt elkötelezett szakember, aki nem veszítette el gyermekkori énjét és vállalja - a Diósgyőri vár álláshirdetése alapján - "a vár védelmezését, környező birtokinak óvását, véd művinek tovább-építtetését, vásárinak 's vigalminak rendezését, hű vitézinek 's lovagjainak, becses hölgyeinek 's asszonyainak vezetését".


A pozícióra augusztus 31-ig várják a jelentkezéseket "írott levél formájában" vagy a "szél szárnyára bízván" e-mailben.

Ahogy ez az álláshirdetés is megmutatja, Miskolc városa már több éve elkötelezett híve annak, hogy az turizmusban dolgozók aktívan, vidáman és mosolygósan adják az arcukat munkájukhoz.

Ezért is indult egy évvel ezelőtt a város Mosolyprogramja, mely a turisztikai szolgáltatások minőségének emelését tűzte ki célul. A miskolci program a turizmusban dolgozókat motiválja vendégbarát magatartásra, ezzel közvetetten segítve azt, hogy a vendégeknek a lehető legjobb élményekkel távozzanak a városból és kedvük legyen újra és újra visszatérni Északkelet- Magyarország szívébe.

Abban, hogy jó úton járnak, egy helyi cikk is megerősíti a várost, mely a minap.hu oldalon jelent meg augusztus 9-én, a miskolci Tourinform irodáról. A riportban egy helyi újságíró idegen, eltévedt turistának adta ki magát és úgy tesztelte az irodát.

Élményeiben csupa pozitívumokról számol be a vendégfogadással kapcsolatban, kiemelve az irodában dolgozók mosolygósságát, tájékozottságát, a helyi szolgáltatások ajánlását és a VR-szemüveggel való útbaigazítás és digitális útiterv-összeállítás egyediségét.