Vasárnaptól kéthetente piacot rendeznek Veszprém belvárosában

Forrás: MTI

 2021. október 26. 16:49

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával vasárnaptól kezdve kéthetente piacot rendez a Veszprémi Programiroda Kft. a bakonyi megyeszékhely történelmi belvárosában, az Óváros téren.

A rendezvényt beharangozó keddi veszprémi sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatói főtanácsadója elmondta: a kéthetente vasárnap délelőttönként nyitva tartó piaccal szeretnék feléleszteni a régi vásári hagyományokat és élettel töltenék meg a belvárost.

A környékbeli termelők és árusok portékái mellett kockás abroszos asztaloknál ehetnek-ihatnak az érdeklődők, egy miniszínpadon pedig programok is szórakoztatják majd a vendégeket.Az első piacnapra már több mint harminc standot foglaltak le.

veszprem_vasar

Vasárnaptól kéthetente piacot rendeznek Veszprém belvárosában

Fotó: VEB 2023

Az Óváros téri piacnyitást Porga Gyula Veszprém polgármestere is üdvözölte, aki az EKF-program város- és közösségépítő szerepére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy az Óváros tér, mint piactér találkozási pontot jelentett a régi veszprémieknek, a hagyományok felelevenítése pedig a közösséget erősíti majd.