Drágább lesz januártól a belépő a Vatikáni Múzeumba

Forrás: MTI

 2023. október 20. 14:14

A megemelkedett költségek miatt a Vatikáni Múzeum a következő évtől megemeli a belépőjegyek árát – közölte a pápai állam kulturális intézménye.

December 31-ig még fejenként 17 eurót fizetnek a látogatók a világ egyik legnagyobb múzeumában.Január elsejétől fejenként 20 euróba (7400 forint) kerül majd a belépés. Ha a látogatók nem akarnak sorban állni, és időpontot foglalnak a gyorsabb bejutás érdekében, fejenként további 5 eurót kell fizetniük. Nem emelkednek az eddig is kedvezményes jegyárak: hat és tizennyolc év között, valamint a tanulóknak huszonhat éves korig marad a fejenkénti 8 eurós ár. Továbbra is olcsóbb jegyet vásárolhatnak a zarándokcsoportok tagjai.

A kedvezményes jegyek árai nem drágulnak a Vatikáni Múzeumban

Fotó: 123rf.com

 

A Vatikáni Múzeum közleménye szerint az áremelésre a megnövekedett költségek miatt van szükség. A múzeum hangsúlyozta, hogy a bevételt a gyűjtemények fenntartására, gondozására fordítják, valamint a múzeum látogathatóságának növelésére.A múzeumba való belépés minden hónap utolsó vasárnapján ingyenes.A Vatikánváros területén található múzeumot II. Gyula pápa 1506-ban létesítette, és az 1700-as évek végétől nyitották meg a közönség előtt.

Évi 6,5 millió látogatót fogad, amellyel megelőzi a firenzei Uffizi-képtárat is. Rómában csak a Colosseumot keresik fel többen, ezt évente több mint 7 millióan látogatják.