Vége a hajnali törülközős helyfoglalásnak Krk szigetén

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 11. 11:38

Ön is azok közé tartozik, akik hajnalban leszaladnak a szálloda tengerpartjára, hogy törülközővel foglaljanak helyet maguknak a későbbi napozáshoz? Ezt Krk szigetén inkább ne tegye.

A tengerpartokon és a szállodai medencék mellett ismerős a kép: a napozóágyak már kora reggel „le vannak foglalva” törülközővel, akkor is, ha utána még órákig nem használják őket. Ez sok turista számára normális eljárásnak tűnik, de egyre többeket bosszant – írja a stern.de.

A horvát Krk szigeten különösen rossz lehet a helyzet. Sok turista még éjszakára is a parton hagyja a törülközőjét és a nyugágyat, aminek az az eredménye, hogy nappal alig van szabad hely. Baška község ezért bírságot akar kivetni a helyfoglalókra.

A büntetés összege 200 euró lenne a horvát RTL tévécsatorna szerint. A bírságolás hírével egyelőre csak el akarják ijeszteni a helyfoglalókat, de ha nem javul a helyzet, akkor a turistáknak fizetniük kell. Más megoldás nem jutott a hatóságok eszébe, amelyek szerint a turisták egyszerűen „túlzásba vitték” ezt a dolgot.

Sok nyaralót bosszantanak a tengerparti helyszerző praktikák

Fotó: 123rf.com

A parti őrök minden reggel 6 órakor tesznek egy sétát a parton és begyűjtik a kint hagyott törülközőket és egyéb tárgyakat. Ezeket azután egy néhány kilométerrel arrébb fekvő raktárba viszik. A tárgyakért eddig csak ritkán jelentkeztek a tulajdonosaik.

Pedig Toni Juranić polgármester szerint már egész halmok gyűltek össze régi rongyokból, leeresztett párnákból, rozoga nyugágyakból. Tavaly mégis csak 39-en mentek el a holmijukért. Sokan persze régi, ócska ruhadarabokat vagy tárgyakat használnak a helyfoglalásra, amit most elégelt meg az önkormányzat.