Véget ért a hókáosz Ausztriában

Forrás: sielok.hu

 2019. január 21. 11:08

A január 19-20-i hétvégén ismét tudtak vendégeket fogadni a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek, bár még nem ment az összes felvonó.

Hochkar, Loser, Planneralm és Präbichl az ismertebb közelebbi síterepek, ahol rengeteg gondot okozott a január eleje óta tartó havazás. Hasonló a helyzet a többi síterepen is.

Hochkaron január 18. óta lehet síelni. Valószínűleg Loseren hullott a legtöbb hó az osztrák síterepek közül, pedig a hóvastagság a helyi lifttársaság szerint a mérőállomás által mutatott 530 centiméternél is nagyobb. Több helyen is hat méter mély volt a hó, ahol pedig a szél összehordta, 10 méter vastag hó alól kellett kiásni mindent. Präbichl síterepén négy méter vastagon állt a hó a pályán! Az első húzóliftet január 17-én, csütörtökön tudták megnyitni, szombatra már az összes lift üzemelt. A Planneralmra vezető út lavinaveszély miatt közel két hétig volt lezárva a sítereppel együtt. Január 18. óta óta ismét járható az út és üzemel a síterep, pedig a hó itt is méterekben áll a pályákon.

Már az összes osztrák síterepen lehet síelni

Fotó: pixabay.com