Véget ért az általános iskolások idei kéktúrás vetélkedője

Forrás: turizmus.com

 2020. május 18. 15:14

142 csapat indult a Magyar Természetjáró Szövetség és a Baptista Szeretetszolgálat által közösen szervezett „Indulj el egy úton…” természetismereti vetélkedőn a tanév elején, ami az Országos Kéktúra bakonyi szakaszára fókuszált az idén.

A felvidéki és az erdélyi csapatokkal együtt 68-an jutottak a végső megmérettetésig, ahol 3 korosztályban (3.-4., 5.-6. és 7.-8. osztályosok) hirdettek eredményt a szervezők május 15-én.

A 22 dobogós és különdíjas csapat 2 éjszakás szállást és étkezést nyert a Galyatetői Turistacentrumba és a Seregélyesi Pelikán-ház Erdei iskolába, illetve kéktúrázhat majd – egy arra alkalmas időben – a Bakony rengetegében a verseny ötletgazdájával, Sajtos Jóska bácsival. A többiek könyvjutalomban részesülnek – tájékoztatott a Magyar Természetjáró Szövetség.

Az idei vetélkedő az Országos Kéktúra bakonyi szakaszára fókuszált

Fotó: Tassy Márk

A legeredményesebb csapatokat hatvani, komlói, tiszaszalkai és seregélyesi gyerekek alkották, nagyon ügyesnek bizonyultak Hernádnémeti, Tatabánya, Létavértes, Budapest-Kőbánya, Taktaharkány csapatai is, valamint kiválóan teljesítettek a kolozsvári, gútai és felsőszeli kisdiákok.A verseny és a szervezők elsődleges célja a természetjárás gyermekkori megszerettetése volt, a versenyben az összetett, több tantárgyat integráló tudás jelentett igazi előnyt, ugyanakkor a gyerekek praktikus ötleteket, túrázási tanácsokat is kaptak. A vetélkedő végeredménye itt érhető el.