Véghajrában a FEBO Feszt

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 10. 16:19

Szeptemberben még Kisvárdán és Egerben lesz FEBO, decemberben pedig Mosonmagyaróváron zárul a határok nélküli fesztiválsorozat, amely márciustól összesen nyolc a szlovák-magyar határ menti régióban található helyszínen valósul meg ingyenes koncertekkel és gasztronómiai programokkal.

A vírushelyzet adta körülményekhez igazodva eddig négy szlovák és egy magyar településen rendezték meg sikerrel a FEBO Feszt kétnapos eseménysorozatot igényes koncertekkel és a helyi értékek bemutatása mentén összeállított gasztronómiai programelemekkel.

Szeptember 11-12-én Kisvárdán, szeptember 18-20-án Egerben és végül, de nem utolsósorban Mosonmagyaróváron lesz a FEBO Feszt záróakkordja december 4-5-én.

Kisvárdán a Sétáló utcában felépített színpadon szombat kora délután Mihályi Réka, Fonogram-díjas énekes Masni és Pocó gyerekműsorát láthatjuk; később pedig a Group’n’Swing és Éliás Gyula Jr. koncertjei várják az érdeklődőket. Kora délután helyi fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, többek között a Kisvárdai Csellózenekar Filmzenék csellóra hangolva című műsorát hallhatjuk.

Group’n’Swing

Fotó: FEBO Feszt

A pénteki nap is bővelkedik az igényes koncertekben a város különböző helyszínein. A Coffe Tea Area-ban például a Varga Dávid - Reviczky Balázs duó Frank Sinatrától Michael Bublé-ig előadását élvezhetjük.

Egerben a pénteki napon a bor és a zene találkozását ünnepelhetjük a FEBO keretein belül. A Petrény Pincészet, a Tóth Ferenc Pincészet, a Besenyei Borház, a Greg-Vin és az Édeskert Étterem adnak helyet a jobbnál-jobb koncerteknek. Fellépnek többek között a Jambalaya duó, a Hajdu Klára & Szakonyi Milán duó, valamint Sapszon Orsolya és Cseke Gábor.

Szombaton itt is felépül a nagyszínpad, ahol 16 órától a Mesekocsi Színház várja a gyerekeket, este pedig a Group’n’Swing és Éliás Gyula Jr. lesznek a sztárfellépők. Vasáranap 11 órától még egy extra gyerekkoncerttel kedveskednek a szervezők: Masni és Pocó bábos előadásával.

Masni és Pocó gyerekműsor

Fotó: FEBO Feszt

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló rendezvények célja, hogy ingyenes zenei és gasztronómiai programokon keresztül erősítsék a szlovák-magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a két ország közötti regionális partnerkapcsolatot.

„Sikeresen lement már hat fesztivál. Örülök neki, hogy a megfelelő óvintézkedések és létszámszabályozás mellett ebben a helyzetben is teret tudtunk adni a magas kulturális értékek mentén történő szórakozásnak.” – nyilatkozta Romhányi Áron, a fesztivál produkciós igazgatója, Arany Zsiráf-, Fonogram- és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző.